Onze aanpak bij tinnitus, kaakklachten en NAH na hersenschudding of whiplash

Na een degelijk onderzoek van u en uw klachten, wordt u uitgebreid geïnformeerd over deze problemen en het ontstaan en het verhelpen er van. Inzicht hebben over de klachten, het ontstaan en in stand houden is heel belangrijk om deze te kunnen veranderen.

Bij tinnitus (oorsuizen) bijvoorbeeld wordt er gekeken naar de beweeglijkheid van de nek en het kaakgewricht. Met behulp van oefeningen en andere adviezen (b.v. ontspanning, goede houding en ademhaling), is het oorzaken van beperkingen te verbeteren en op die manier de tinnitus te verminderen.

Bij kaakklachten geldt dit ook en is het heel belangrijk om naast behandeling van het gewricht en de kaakspieren, “verkeerde gewoontes”, af te leren, zoals tandenknarsen, kaakklemmen en verkeerde ademhaling en houdingen.

Bij NAH na hersenschudding of whiplash is het belangrijk om grip te krijgen op de niet-zichtbare gevolgen van het letsel. De neuropsychologische klachten (o.a. vermoeidheid-, concentratie-, aandacht- en overprikkelingsklachten) staan, nog meer dan de lichamelijke klachten, centraal in de aanpak en begeleiding. Lichamelijke klachten zijn vaak duidelijk en goed behandelbaar. De niet-zichtbare klachten zijn moeilijker te pareren en het is dan ook voornaam deze meteen na het letsel goed aan te pakken en te weten hoe daar mee om te gaan. Hoe sneller deze na het letsel aangepakt worden hoe sneller en beter het herstel. Langer bestaande klachten zijn ook te verhelpen maar vragen dan meer tijd.